Posljednja utrka u 2019. godini nije mogla završiti na uzbudljiviji način

Nevjerovatna pobjeda kenijskog trkača

Posljednja utrka u 2019. godini nije mogla završiti na uzbudljiviji način

A. Čaušević

Posljednja utrka u 2019. godini pod nazivom San Silvestre već tradicionalno se održava u Brazilu. 

Utrka dužine 15 km na ulicama Sao Paulo je bila mnogo uzbudljivija u odnosu na neka prethodna izdanja, prvenstveno zbog dramatičnog finiša.

Na kraju je pobjedu odnio Kibiwott Kandie koji je u posljednjim metrima uspio pobijediti Jacoba Kiplima. Kenijac je slavio s vremenom 42.59.

Tinejdžer iz Ugande je mislio da je pobijedio, "zaspao" je na ciljnoj ravnini što je Kandie iskoristio te doslovno u posljednjim centimetrima stići do pobjede.

Inače, Kiplimo je bio veoma blizu da postane prvi takmičar iz Ugande koji je pobijedio na ovoj prestižnoj utrci, ali ga je opuštanje u posljednjim metrima skupo koštalo.

Učešće na takmičenju koje se održava od 1924. godine je uzelo čak 35.000 takmičara. U ženskoj konkurenciji slavila je Brigid Kosgei.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi