Powell i Tamgho do rezultata sezone
Powell je slavio sa 9.78

Athletissima u Lausanni

Powell i Tamgho do rezultata sezone

M. Maksimović

Jamajčanin Asafa Powell pobjednik je utrke na 100 metara na mitingu Dijamantne lige u Lausanni istrčavši najbolji rezultat sezone - 9.78.

Powell je popravio vrijeme Amerikanca Tysona Gaya za jednu stotinku sekunde. Drugo mjesto osvojio je Jamajčanin Michael Frater (9.88), dok je treći bio najbrži Evropljanin Francuz Christophe Lemaitre (9.95).

Pored Powella, najbolji rezultat sezone postavio je Teddy Tamgho u troskoku.On je imao samo jedan ispravan skok, ali je taj bio najbolji ove sezone.U trećoj seriji je Tamgho skočio 19.71.Francuz je popravio svoj najbolji rezultat koji je do mitinga u Lausannei.Drugi je bio Phillips idowu sa 17.52, dok je treći Kubanac Alexis Copello sa 17.06.

Neugodno je iznenadila u skoku u vis Blanka Vlašić koja je na kraju bila tek šesta. Dvostruka svjetska prvakinja se mučila na 1.90, na sljedećoj visini 1.95 sva tri pokušaja su bila neuspješna.Anna Chicherova je to iskoristila, pa je sa preskočenih 1.95 stigla do pobjede ispred zemljakinje Shkoline i Ukrajinke Styopine.Obe su po tri puta rušile letvicu na 1.95.

Od ostalih utrka vrijedi spomenuti pobjedu Davida Lekute Rudishe na 800 metara u vremenu 1:44.15, dok je Dayron Robles na 110 prepone bio najbrži sa 13.12.U ženskom dalju pobjedu je odnijela Amerikanka Brittney Reese sa 6.85.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.