Powell suspendovan
Ostaje li Aasafa bez SP-a

Savez ovaj put nije progledao kroz prste

Powell suspendovan

M. Maksimović

Nevjerovatna vijest stiže iz tabora reprezentacije Jamajke samo pet dana prije početka SP-a.Čelnici saveza su odlučili izbrisati pet imena sa spiska putnika za Berlin, a između ostalog na spisku su bili i Aasafa  Powell, zatim zlatna iz Pekinga Shelly-Ann Fraser, Sherika Williams i Brigitte Foster Hylton.

Razlog - nepojavljivanje u obaveznom kampu u Nürnbergu. Pomenuti atletičari i atletičarke su članovi Maximising Velocity Power (MVP) Track Cluba, dok je njihov menadžer Paul Doyle obavijsetio predsjednika saveza Howarda Arisa kako će petorka direktno doputovati u Berlin. Aris je ostao čvrst pri tome da će nastupiti na SP-u samo atletičari koji se pojave u kampu. Vrlo vjerovatno se Aris prisjećao prošle godine kada su Powell Fraser i još nekoliko atletičara stigli u kamp sedam dana kasnije od predviđenog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije