Powell upitan za Berlin
Asafa Powel

Powell upitan za Berlin

Spor oko nepojavljivanja Asafe Powella u jamajčanskom trening kampu doveo je u pitanje njegov nastup na svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu, izjavio je njegov agent.

Bivši vlasnik svjetskog rekorda na 100 metara i njegove kolege iz reprezentacije, među kojima i olimpijske pobjednice Shelly-Ann Fraser i Melaine Walker, nisu se pojavili u trening kampu jamajčanske ekipe u Nuerembergu.

Powellov agent Paul Doyle je izjavio da je e-mail poruka predsjednika Jamajčanskog atletskog saveza Howarda Arisa dala naslutiti da bi petoro atletičara zbog toga moglo propustiti SP u atletici.

"On (Aris) je kazao da je jako razočaran i da shvata kako to znači da oni ne žele nastupiti na SP", rekao je Doyle.

Dodao je da se nada da će spor biti uskoro riješen, čim atletičari stignu u Berlin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.