Powelu stotka, Blanki vis

Dijamantna liga

Powelu stotka, Blanki vis

O. Lekić

Na prvom atletskom mitingu Dijamantne lige koji je održan u Dohi, u najzanimljivoj utrci, onoj na 100 metara, trijumfovao je jamajčanski sprinter Afafa Powell.

Powell je iskoristio to što na ovom mitingu nisu nastupao najbrži čovjek današnjice, Usain Bolt, te je s vremenom 9.81 slavio ispred sunarodnjaka Neste Cartera, koji je dionicu od 100 metara istrčao u vremenu 9.88. Na 3. mjestu završio je Amerikanac Travis Padgett.

U skoku u vis za atletičarke slavila je hrvatska Atletičarka Blanka Vlašić. Najbolja svjetska visašica preskočila je 198 centimetara, kao i drugoplasirana Amerikanka Chaunte Howard, no Blanka je spomenutu visinu preskočila iz drugog, a Howard iz trećeg pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.