Preminuo Rene Harms
Rene Harms

Poznati atletičar pronađen mrtav u stanu

Preminuo Rene Harms

M. Maksimović

Rene Harms, jedan od najboljih njemačkih srednjeprugaša pronađen je mrtav u svom stanu u Lohmenu bei Pirna.Sve je krenulo od zabrinutosti supruge Steffi koja radi u Hannoveru i koja je očekivala Reneov poziv u subotu poslije podne.

Steffi je odlučila pozvati klub u kojem je Rene trenirao, ali su je iz kluba obavijestili da se njen suprug nije pojavio na treningu. Tada je Steffi poslala svoju majku u stan u kojem je živio Rene Harms.
Nažalost, punica je u stanu zatekla mrtvog Renea Harmsa. Uzrok smrti je još uvijek nepoznat, obdukcija je najavljena za danas ili sutra.

Herms je šest puta bio njemački prvak na 800 metara, a nastupio je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.