Iz Istanbula stiže najpodmukliji potez viđen u sportu: Postoje sportisti, a postoji i ovaj čovjek!

Kasno je za izvinjenje

Iz Istanbula stiže najpodmukliji potez viđen u sportu: Postoje sportisti, a postoji i ovaj čovjek!

A. Čaušević

Evropsko dvoransko prvenstvo u Atletici donijelo je najbezosjećaniji potez vrlo vjerovatno ikad viđen na sportskim borilištima pošto je teško pronaći prave riječi za ponašanje novog prvaka Evrope. 

U finalu utrke na 60 metara sa preponoma pobjedu je odnio Švicarcac Jason Joseph koji je živio u drugom svijetu dok je njegov rival ležao na podu.

Joseph je ubjedljivo stigao do pobjede, a prilikom trke Qiquie Llopis je zapeo za preponu i pao na pod. I dok je Špancu trebala pomoć, Švicarac je bio nevjerovatno hladnokrvan.

Nakon što je kroz cilj prošao prvi i stigao do zlata Joseph je slavio pored Llopisa. Nije ni trepnuo očima dok se španskom atletičaru ukazivala pomoć.

[twitter]https://twitter.com/Track_Gazette/status/1632445569149939712[/twitter]

Povrijeđenom atletičaru su pritrčali ljekari, a zatim i ostali učesnici, dok pobjednika trke i nije previše zanimalo šta se dešava sa Špancem.

Oglasi

Mnogi su počeli da osuđuju ponašanje Švicarca jer takva bezobriznost i hladnokrvnost se ne pamti u svijetu sporta, pogotovo u atletici.

Joseph je nakon brojnih kritika uputio i izvinjenje kazavši kako je bio izgubljen i da nije znao šta se dešava oko njega.

"Žao mi je što nisam provjerio je li dobro. Izgubio sam pojam o vremenu. Totalno sam blokirao i u vezi šta se dešavalo oko mene. Nadam se da si dobro. Vidimo se na takmičenjima na otvorenom", poručio je Švicarac.

Lllopis je u međuvremenu cijelu noć proveo u bolnici, bio je podvrgnut detaljnim pregledima, poslije čega su stigli zadovoljavajući rezultati.

"Dobro je i zahvaljuje se na podršci koju ste mu pružili ovih nekoliko sati", saopštili su iz Atletskog saveza Španije.

Inače, Joseph je s vremenom 7.41 stigao do najboljeg ličnog rezultata, oborio je državni rekord Švicarske. Međutim sve je uprskao svojim nesportskim ponašanjem.

Oglasi