Radcliffe peti put na Olimpijadi
Paula Radcliffe

Svjetska rekorderka u maratonu nastupa na OI

Radcliffe peti put na Olimpijadi

M. Maksimović

Svjetska rekorderka u maratonu Paula Radcliffe postala je treći britanski sportaš koji će nastupiti peti put na olimpijskim igrama nakon što je u utorak stavljena u olimpijsku reprezentaciju Velike Britanije, pišu britanski mediji.

Radcliffe je izabrana zajedno sa Scottom Overallom i Marom Yamauchi da na Igrama 2012., koje se održavaju u Londonu, nastupi u maratonu za Veliku Britaniju. Njih su troje prvi britanski atletičari koji su izabrani, uz 11 jedriličara i pet boksera dok je plivačica Keri-Anne Payne osigurala svoje mjesto na Igrama.

Osim nje, pet su puta na olimpijskim igrama do sada nastupili bacačica koplja Tessa Sanderson (1984., 1980., 1988., 1992. i 1996.) te atletičar koji je nastupio u brzom hodanju Chris Maddocks kojem su prve OI bile Los Angeles 1984.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.