Raduj se Bosno i Hercegovino: Hamzi Aliću srebro na EP

Veliki uspjeh za našu zemlju

Raduj se Bosno i Hercegovino: Hamzi Aliću srebro na EP

Adnan Beganović

Iz Švedske stižu fenomenalne vijesti za bosanskohercegovački sport. Naime, bh. atletičar, bacač kugle Hamza Alić u Geteborgu je osvojio srebrenu medalju.

Hamza Alić večeras je obradovao sve Bosance i Hercegovce. Ovaj sjajni bacač kugle osvojio je srebrenu medalju na Dvoranskom atletskom prvenstvu u Geteborgu.

Do srebrene medalje Alić je stigao hicem od 20.34 m. Kuglu na pomenutu udaljenost naš atletičar bacio je u četvrtoj seriji, a pored toga imao je još dva ispravna hica.

Zlato je osvojio srbijanski atletičar Asmir Kolašinac sa hicem od 20.62 m, dok je bronza pripala Ladislavu Prasilu iz Švedske koji je kuglu bacio 20.29 m.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.