Raspoloženi Tayson Gay i Kerron Stewart
Gay prijeti Boltu

Na mitingu u Rimu

Raspoloženi Tayson Gay i Kerron Stewart

M. Maksimović

Na Olimpicu u Rimu održan je u petak treći miting i serije ''Zlatna liga'' za 2009.godinu. Nakon tri mitinga samo je četvero atletičara ostalo u utrci za milionom koliko će podijeliti pobjednici u odabranim disciplinama na svih šest mitinga Zlatne lige.

To su Kerron Stewart, Sanya Richards, Jelena Isinbayeva odnosno Kenenisa Bekele. Kerron Stewart je u utrci na 100 metara slavila sa 10.75 što je ukupno gledajući peti rezultat svih vremenena na ovoj dionici. Jamajčanka je iza sebe ostavila zemljakinju Shelly-Ann Fraser koja je bila sporija za 16 stotinki, dok je 24 stotinke zaostatka imala treća Chandra Sturrup sa Bahama.

Svjetski prvak Tyson Gay je na 100 metara istrčao fantastičnih 9.77, što je treći rezultat svih vremena, ujedno je Gay izjednačio američki rekord koji je i dosad bio u njegovom vlasništvu. Drugi je u Rimu bio Asafa Powell (9.88), a treći Yohan Blake (9.96).Powell je u Rimu trčao 50.put u svojoj karijeri ispod 10.00. Sanya Richards je opet bila neuhvatljiva na 400 metara. Novu pobjedu je upisala sa 49.46. Iza Sanye, ciljem je prošla Shericka Williams, a treća je završila Amy Mbacke Thiam. Isinbayeva je u skoku s motkom sa 4.85, dok je Kenenisa Bekele slavio na 5000 metara u vremenu 12:56.23     

Iz utrke za Jack pot su ispali Amerikanka Damu Cherry na 100 metara sa preponama, odnosno bacać koplja Tero Pitkämäki kojeg je pobjedio Andreas Thorkildsen. U skoku u vis, pobjedu je odnijela domaća visašica Antonietta Di Martino ispred Blanke Vlašić i Chaunté Howard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.