Reese titula, Pistorius u polufinalu

Reese titula, Pistorius u polufinalu

M. Maksimović

U sjeni finala na 100 metara za atletičare, drugoga dana Svjetskog prvenstva, na rasporedu su bila još četiri finala. Međutim, osim poraza Usaina Bolta, dan će pamtiti po sjajnom nastupu Oscara Pistoriusa.

Južnoafrikanac je nastupio u posljednjoj petoj kvalifikacijskoj grupi na 400 metara, te je zauzeo treće mjesto sa 45.39, iza Martyna Rooneya 45.30 i Chrisa Browna sa 45.29. Ovim rezultatom je Pistorius izborio plasman u polufinale ove utrke.

Britanka Brittney Reese je odbranila naslov svjetske prvakinje u skoku u dalj.U šest serija, Reese je imala ispravan samo jedan skok, ali je taj iz prve serije 6.82 bio zlata vrijedan. Na ovaj način je Reese postala druga atletičarka u istoriji koja je odbranila naslov.Olga Kucherenko je sa 6.77 druga, Latvijka Ineta Radevica sa 6.76 treća.

Kineskinja Yanfeng Li je zlatna u bacanju diska, u drugoj seriji je imala hitac od 65.50. Nadine Müller  iz Njemačke je druga (65.97), Kubanka Yarelys Barrios treća (65.73).

Skok u dalj finale (Ž):
1.Brittney Reese (SAD) 6.82
2.Olga Kucherenko (Rus) 6.77
3.Ineta Radevica (Lat) 6.76    

Disk finale (Ž):
1.Yanfeng Li (Kin) 66.52
2.Nadine Müller (Nje) 65.97
3.Yarelys Barrios (Kub) 65.73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.