Siromašnu djevojčicu su ponižavali jer je na flasterima nacrtala znak Nike, osveta je bila žestoka

Dirljiva priča mlade Filipinke

Siromašnu djevojčicu su ponižavali jer je na flasterima nacrtala znak Nike, osveta je bila žestoka

A. Čaušević

Priča iz 2019. godine o djevojčici s Filipina je ponovo postala viralna.

Tada 11-godišnja Rhea Bullos je pobijedila u tri discipline tako što je svoje rivalke u trkama na 400, 800 i 1500 metara ostavila daleko iza sebe.

Popularnost ove djevojčice nije toliko zbog njenih sportskih kvaltieta već zbog njene improvizovain patika. Odnosno zato što je trčala bez njih.

Kako joj roditelji nisu mogli kupiti patike ona je na noge zalijepila flaster i na njima je iscrtala znak poznatog proizvođača sportske opreme Nike.

Skromnoj djevojčici je za sreću potrebno malo pa joj uopšte nije smetalo što nije imala patike jer je samo željela da se takmiči.

Image

Druge takmičarske su je ponižavale i ismijavale, ali kada su izašle na stazu Rhea je pomela konkurenciju te tako servirala žestoku osvetu.

Rhea y sus zapatillas nuevas. La nena demostró que un corazón indómito puede vencer todo, incluso la pobreza (Facebook).

Nakon toga su iz Nikea Rheu pozvali u jednu od svojih prodavnica te su je nagradili besplatnim parom patika.

Slike malene Filipinke su tada obišle svijet i mnogi su izrazili želju da joj pomognu, a ona je ostala skromna i ponizna sa željom da svoju zemlju predstavlja Igrama jugoistočne Azije.

Top Komentari

Zoilomas
Sta ce joj jedne samo
1 0
plemic
veliki nike, fuuuj!!! kad budeš seniorska šampionka mijenjaj sponzora.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi