Ribakov se okitio zlatom

Skok uvis

Ribakov se okitio zlatom

Nakon što je na šest svjetskih prvenstava na otvorenom i u dvorani osvajao drugo mjesto, Rus Jaroslav Ribakov se napokon okitio svjetskim zlatom. Pobjedu na Olimpijskom stadionu u Berlinu izborio je skokom od 2.32 metara.


Drugo mjesto s identičnim rezultatom, ali iz više pokušaja osvojio je Kipranin Kyriakos Ioannou, dok je treće mjesto pripalo Poljaku Sylwesteru Bednareku, također s rezultatom 2.32.

Ribakov je uzimao srebrne medalje na svjetskim prvenstvima u Osaki (2007.), Helsinkiju (2005.) i Edmontonu (2001.), te na dvoranskim svjetskim prvenstvima u Valenciji (2008.), Budimpešti (2004.) i Birminghamu (2003.).

Na OI u Pekingu je bio treći, a u Atini 2004. godine šesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije