Rudisha poražen nakon 34. pobjede
Rudisha je bio neporažen od 2009.godine

Ugodno iznenadio Mohamed Aman

Rudisha poražen nakon 34. pobjede

M. Maksimović

Nakon što je nanizao 34 pobjede, kenijski atletičar David Rudisha je doživio poraz u utrci na 800 metara na mitingu Notturna di Milano u Arena Civica u Milanu. Svjetski prvak i svjetski rekorder je posljednji put poražen u Berlinu prije dvije godine.

Od tada je nanizao 26 pobjeda, ukupno 34 računamo li i pobjede u kvalifikacijama. Velika serija
Rudishe je trajala do mitinga u Milanu gdje ga poražen od 17-godišnjeg Etiopljanina Mohameda Amana. Mladi Aman je stigao do pobjede nakon što je Rudisha vodio više od 600 metara. No, u samoj završnici Etiopljanin se pobrinuo za senzaciju. Aman je na kraju slavio s rezultatom 1:43.50, a Rudisha je bio drugi sa sedam stotinki sekunde zaostatka. Treće mjesto pripalo je europskom prvaku Poljaku Marcinu Lewandowskom (1:45.05).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.