Rusi na SP bez Rybakova i Zagornyija
Yaroslav Rybakov

Dva favorita za naslova propuštaju SP

Rusi na SP bez Rybakova i Zagornyija

M. Maksimović

Aktuelni svjetski prvak u skoku u vis Yaroslav Rybakov i vlasnik najboljeg rezultata ove sezone u bacanju kladiva Aleksey Zagornyi neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje se od 27. avgusta do 4. septembra održava u Daeguu u Južnoj Koreji.

Rybakov je odlučio odustati od nastupa na Svjetskom prvenstvu. Nadao se da će se oporaviti od povrede stopala, ali ona ga još sprječava da bude spreman za nastupe, objasnio je selektor ruske atletske reprezentacije Valentin Maslakov.Dodao je da se Zagornyi također nije dovoljno oporavio od povrede leđa.

Ribakov je osvojio naslov svjetskog prvaka 2009. u Berlinu skokom od 2,32 metra, a Zagornyi je vlasnik najboljeg ovosezonskog rezultat u bacanju kladiva 81,73 m.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije