Sandra Perković bacila najduži hitac i završila na drugom mjestu?!

Čudna pravila

Sandra Perković bacila najduži hitac i završila na drugom mjestu?!

S. Grebović

Čelni ljudi IAAF-a su za Kup kontinenata osmislili niz neobičnih pravila pa se dogodilo da hrvatska bacačica diska Sandra Perković ima najbolji rezultat, ali da je na kraju ipak završila kao drugoplasirana.

Aktuelna olimpijska, evropska i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, ostvarila je najbolji rezultat u bacanju diska prvog dana Kupa kontinenata u češkoj Ostravi, ali je zbog nelogičnih pravila krovne atletske kuće IAAF, završila na drugom mjestu.

Prvo mjesto je zauzelae Kubanka Yaime Perez koja je disk bacila tri metra manje od Perkovićeve.

Sandra je bacila disk 68.44 metara osvojivši sedam bodova za Evropu, dok je Kubanka Perez s rezultatom 65.30 metara za Ameriku osvojila maksimalnih osam bodova. 

Treća je bila Kineskinja Yang Chen koja je hitac bacila 63.34 metra.

Jedno od tih novih pravila je da u svim bacačkim disciplinama atletičari u prve tri serije moraju biti bolji od svog ekipnog kolege da bi prošli dalje. Sandra je u prva tri pokušaja morala biti bolja od Nijemice Nadine Muller i u tome je uspjela izborivši četvrtu seriju s još tri takmičarke iz ostalih reprezentacija.

Perković je već u prvom pokušaju bacila disk 68,44 dok je u Muller u prva tri pokušaja najdalje bacila 58,32 metara.

Top Komentari

E.Car
Baš si objasnio. Sad znam još manje.
1 3
Naser
sandra vrati kitu umjesto klitorisa...ti si musko...nista zensko nema
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi