Sandra Perković dopingovana!

Šok u Hrvatskoj

Sandra Perković dopingovana!

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković, bila je pozitivna na dopinškim kontrolama poslije mitinga Dijamantne lige u Rimu i Šangaju.

Kako su rekli iz njenog kluba Dinamo Zrinjevac, olakšavajuća okolnost je što nije znala da je uzimala nedozvoljena sredstva što je priznala i na saslušanju.

Perkovićeva je za prošle godine senzacionalno osvojila zlatnu medalju na EP u Barceloni i za pet godina je lični rekord popravila za 19,88 metara. Atletska federacija u ovakvim slučajima kažnjava takmičare sa po dvije godine suspenzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.