Sandra Perković slavila u Stockholmu

Ona je nepobjediva

Sandra Perković slavila u Stockholmu

O. Lekić

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković samo 13 dana nakon najvećeg uspjeha u karijeri ostvarila je novu pobjedu.

Naime, na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu bila je najbolja s odličnim rezultatom od 68,77 metara. To je za samo 34 centimetra slabije od njezina i hrvatskog rekorda kojega je postavila u Londonu i s kojim je osvojila nasLov olimpijske pobjednice.

Perković je do pete ovogodišnje pobjede u "Dijamantnoj ligi", prethodno je slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Carlu, stigla na dramatičan način, pobjednički je hitac bacila u posljednjoj, šestoj seriji, a to je ujedno bio i posljednji hitac natjecanja. Hrvatska je atletičarka ujedno postavila i novi rekord mitinga koji je 35 godina bio u vlasništvu Njemice Sabine Engel.
 
 I prije pobjede u Stockholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u "Dijamantnoj ligi" u svojoj disciplini, a ovime je samo još povećala prednost u odnosu na konkurenciju. Uoči posljednjeg natjecanja, koje je na programu u Zurichu 30. kolovoza, Perković ima 22 boda, dok drugo mjesto dijele Australka Dani Samuels i Njemica Nadine Mueller sa po pet bodova.
 

  REZULTATI:

  1. Sandra Perković (Hrv)     68,77m
  2. Darja Piščalnikova (Rus)  66,85
  3. Nadine Mueller (Njem)     65,07

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.