Sandra Perković srebrena na mitingu "Dijamantne lige"

Hrvatska atletičarka ostvarila zapažen uspjeh

Sandra Perković srebrena na mitingu "Dijamantne lige"

A. Haznadarević

Dvostruka evropska prvakinja u bacanju diska hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto hicem od 61,46 metara na mitingu "Dijamantne lige" u Parizu. Pobijedila ju je Australka Dani Samuels sa 61,81 m., javila je Hina. 

Perkovićeva je tako u svom četvrtom ovogodišnjem nastupu u "Dijamantnoj ligi" prvi put ostala bez pobjede nakon uspjeha u Šangaju, Eugeneu i Oslu, no u redoslijedu diskašica uvjerljivo vodi sa 14 bodova. 

 

Na drugo mjesto probila se s pet bodova Samuels, a slijede tri 

atletičarke sa po dva boda. 

 

Perkovićeva će po povratku iz Pariza na Bjelolasici nastaviti pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a jedino natjecanje prije odlaska u London imat će 20. srpnja na još jednom iz serije mitinga "Dijamantne lige" u Monte Carlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.