Sandra Perković u Laussani do najboljeg rezultata sezone

Sandra Perković u Laussani do najboljeg rezultata sezone

O. Lekić

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković pobijedila je i na petom natjecanju Dijamantne lige u Laussani, te obranila ukupnu pobjedu u svojoj disciplini.

Premda je ovo bilo njezino treće natjecanje u posljednjih pet dana, Perković je pobijedila s najboljim rezultatom sezone 68.96 metara.

Do nastupa na 'Athletissimi' disk je najdalje bacila u New Yorku - 68.48. Osim što je ostvarila najbolji rezultat sezone atletičarka Dinamo-Zrinjevca oborila je i rekord mitinga star čak 23 godine. Perković je 'srušila' Njemicu Ilke Wyludde koja je u lipnju 1990. ostvarila rezultat 68.46.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Yarelis Barrios s rezultatom 67.36, dok je treća bila Litvanka Zinaida Sendriute s rezultatom 63.82.

Perković je posljednjih u pet dana pobijedila na Mediteranskim igrama u Mersinu, mitingu u Birminghamu, te sada u Laussani. Nakon ovog natjecanja okrenut će se pripremama za Svjetsko prvenstvo u Moskvi, jedinom velikom natjecanju na kojem još nije slavila.

Perković je ove sezone pobijedila na svih pet natjecanja u Dijamantnoj ligi (Doha, Rim, New Yorka, Birmingham i Laussanna) obranivši ukupnu pobjedu o svojoj disciplini. Trenutačno vodi u poretku s 20 bodova, čak 16 više od američke diskašice Gie Lewis-Smallwood, Kubanke Yarelis Barrios, te Litvanke Zinaide Sendriute koje su na drugom mjestu sa po četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti