Sarajevo okuplja najbolje atletičare BiH i regije

Treći Atletski miting

Sarajevo okuplja najbolje atletičare BiH i regije

E. Čaušević

Treći Atletski miting Novi Grad Sarajevo održat će se 10.06.2018. godine u Centru Safet Zajko. 

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu u periodu “Novogradskih dana”. Miting ima za cilj da popularizira atletiku u Gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport.

Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer je ovo jedini Atletski miting u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u Gradu i tako vraća svoje mjesto kod svojih sugrađana. Program mitinga je malo specifičnog karaktera i zbog toga ima svoju posebnu karizmu, jer je miting koncipiran iz tri “dijela”, odnosno za tri ciljne grupe:

Takmičenje za kvalitetne profesionalne atletičare BiH i regije
Finalno takmičenje Quickie dječije atletske lige
Finalna utrka Atletske rekreativne lige

Što se tiče profesionalnih atletičara "najvrijednija" imena koja su se dosad prijavila su Asmir Kolašinac, Alić Hamza, Kemal Mešić i Damir Redžepagić. Još smo u pregovorima sa par renomiranih atletičara iz BiH od kojih očekujemo da će se pojavti i tako doprinijeti još boljoj atletskoj smotri 10.06. u Centru Safet Zajko.

Pored ovih velikih atletskih imena, na mitingu će se u uvodnom dijelu, prije otvaranja, održati završnica Qucikie dječije atletske lige, gdje će oko 250 dječaka i djevojčica nastupom na modifikovanoj atletskoj diciplini "atletski poligon" završiti svoj nastup na prvoj atletskoj ligi za djecu u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi