Sarajevo polumaraton 18. septembra

Sarajevo polumaraton 18. septembra

Sarajevo Olimpija polumaraton nastavlja svoju tradiciju, u sportskom i humanitarnom duhu.

Ove godine, 18. septembra održat će već peti po redu Sarajevo polumaraton, sa početkom u 9.00, ali ispred BBI centra.

Ovo je ujedno najvažnija ali definitivno i najatraktivnija novost vezana za Sarajevo Olimpija polumaraton. Start se seli u centar grada kako i dolikuje jednom ovakvom događaju.

Svi učesnici će moći da uživaju utrku dugu 21,1 km, prolazeći kroz najljepše dijelove grada Sarajeva.

Trasa utrke je: 1. M. Tita (Start – BBI Centar) 2. Alipašina 3. Patriotske lige 4. Stadion Koševo 5. Patriotske lige 6. Alipašina 7. M. Tita 8. Vrbanja 9. Vilsonovo Šetaliste 10. Vrbanja 11. M. Tita 12. H.Hume 13. Obala Kulina bana 14. Bentbaša 18. Telali 19. M.M. Bašeskije 20. Maršala Tita (cilj BBI Centar)

I ove godine, baš kao i prijašnjih, utrka će biti humanitarnog karaktera jer će se ostvareni prihod donirati udruženju “Centar za kreativno odrastanje”, kako bi se finansiralo školovanje djece koja žive u ekstremno teškim uslovima širom BiH.

Svi trkači koji završe polumaraton će biti nagrađeni medaljom, majicom i poklonima sponzora. Nagradni fond za prvih pet muškaraca i žena je 300 EUR, 200 EUR, 100 EUR I 50 EUR.

Podsjetimo, u 2010 godini, sarajevski polumaraton je bio najveći sportski događaj međunarodnog karaktera u BiH, okupivši preko 400 učesnika iz 25 zemalja. Ove godine utrka se organizuje povodom "Međunarodnog dana bez automobila", te će na taj način doprinijeti jačanju svijesti o ovom važnom ekološkom aspektu.

Organizatori polumaratona žele nastaviti davati doprinos u građenju moderne, dinamične i zdrave sredine u kakvoj želimo da živimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.