Sarajevski polumaraton u septembru

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bez automobila

Sarajevski polumaraton u septembru

M. Skaka

NVO “Marathon” Sarajevo i ove godine organizuje Sarajevski polumaraton, utrku od 21,1 km, koja ce proći najljepšim dijelovima grada Sarajeva i na kojoj se očekuje učešće od preko 400 trkača iz BiH i preko 15 stranih zemalja.

Organizator već sada bilježi najave grupnih dolazaka učesnika iz Austrije, Francuske, Španije, Nizozemske, Česke i Italije.

Na ovaj način grad Sarajevo i dalje ostaje u prestižnoj porodici gradova organizatora maratona i polumaratona, a utrka je registrovana i u evropskom kalendaru takmičenja.

Polumaraton  će biti održan u nedelju 27. septembra i obilježit će ujedno i Svjetski dan bez automobila ,te uticati na podizanje ekološke svijesti u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.