Savinova najbolja evropljanka
Marija Savinova

EAA izabrala najbolju

Savinova najbolja evropljanka

M. Maksimović

Ruskinja Marija Savinova izabrana je za najbolju evropsku atletičarku 2011. Savinova je osvojila zlatnu medalju na 800 metara na SP-u u Daeguu s najboljim ovogodišnjim rezultatom u svijetu -1:55.87.

Savinova je u posljednje tri godine, osvojila četiri zlata na velikim takmičenjima. prije dvije godine je postala evropska prvakinja na 800 metara u dvorani, a onda je i svjetska prvakinja u Dohi godinu kasnije. Prošle godine je u Barceloni osvojila zlato na 800 metara, a priču je zaključila u Daegu na SP.


Savinova je četvrta Ruskinja koju je Evropska atletska federacija izabrala za atletičarku godine. Prije nje to su bile Irina Privalova, Svjetlana Masterkova i Jelena Isinbajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.