Sjajan nastup Tuke u Ostravi: Bh. atletičar postavio rekord mitinga!

Tuka slavio u trci na 800 metara

Sjajan nastup Tuke u Ostravi: Bh. atletičar postavio rekord mitinga!

Prestižno internacionalno atletsko takmičenje Czech Indoor Gala Ostrava 2019 održano je danas popodne u Ostravi, a na istom je briljirao bh. atletičar Amel Tuka.

Tuka je osvojio prvo mjesto na 800 metara sa rezultatom 1.46.75. Na taj način je postavio novi rekord ovog mitinga, a ovo je ujedno i četvrti najbolji rezultat u dvorani ove godine kada je u pitanju Evropa. Dodajmo i to da je ovo Tukino drugo najbolje vrijeme na 800 metara u dvorani.

Inače, drugoplasirani je završio domaći takmičar Filip Šnjedr koji je zaostajao 24 stotinke, a treći je bio Peter Bol iz Australije.

Atletski skup u Ostravi je inače vrlo snažno takmičenje koje predstavlčja dobru pripremu za Evropsko prvenstvo u Glazgovu.

Top Komentari

mmmaa
MasaAllah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi