Sjajan rezultat: Pezer peti na Svjetskom prvenstvu

Oborio državni rekord

Sjajan rezultat: Pezer peti na Svjetskom prvenstvu

Bosanskohercegovački bacač kugle i jedini predstavnik BiH na Svjetskom dvoranskom prvenstvu Mesud Pezer danas je ostvario sjajan rezultat jer je bio peti uz novi državni rekord. 

Pezer je najbolji rezultat ostvario prilikom trećeg bacanja kugle koju je bacio 21,15 metara i time je postavio novi rekord Bosne i Hercegovine, a medalja mu je izmakla za 21 centimetar. Osim rekorda BiH, Pezer je oborio i dosadašnji rekord Balkana kojeg je držao Ivica Žunić iz Hrvatske sa distancom od 21.13. 

Inače, pobjedu je na kraju u Birminghamu slavio Tomas Walsh sa Novog Zelanda sa dužinom od 22,31, dok je srebro pripalo Nijemcu Davidu Storlu (21,44), a bronza Čehu Tomasu Staneku (21,36).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi