Sjajni  Campbell-Brown i Van Zyl
Veronica Campbell-Brown

Na mitingu u Ostravi

Sjajni Campbell-Brown i Van Zyl

M. Maksimović

Jamajčanka Veronica Campbell-Brown na 100 metara ostvarila je odlično vrijeme od 10.76 sekundi, a Južnoafrikanac L.J. Van Zyl na 400 metara s preponama trčao je 47.66 sekundi.

Veronica Campbell-Brown je pobjedila ispred Debbie Ferguson-McKenzie sa Bahama (11.09) i Schillonie Calvert također sa Jamajke (11.13). U svojoj karijeri do sada Campbell-Brown je osvojila tri zlata na Olimpijadi, bila je svjetska prvakinja u ovoj disciplini 2007. godine, dok je prošle godine slavila na SP u dvorani. Ovih 10.76 je njen najbolji rezultat u karijeri na 100 metara.

U utrci na 400 metara s preponama pobjedu je ostvario Louis Jacob van Zyl. Južnoafrikanac je pobijedio Britanca Davida Greenea (48.47) i Amerikanca Johnnyja Dutcha (48.72)

Najveća zvijezda jubilarnog 50. mitinga u Ostravi bio je sjajni Jamajčanin Usain Bolt koji je slavio na 100 metara s 9.91 sekundom. Isto vrijeme svjetski rekorder u ovoj disciplini (9.58) ostvario je i u svojoj prvoj ovosezonskoj utrci u Europi prije pet dana na mitingu Dijamantne lige u Rimu.
Ovaj put bio bolji Stevea Mullingsa (9.97) i Daniela Baileya (10.08)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije