Školska atletska liga

Školska atletska liga

M. Skaka

Krajem prošle sedmice na stadionu „Tušanj“ u tehničkoj organizaciji AK „Slobode-Tehnograd“ održalo takmičenje, prvenstvo "Nestle školske atletske lige" za učenike i učenice V, VI, VII i VIII razreda osnovnih škola  sa područja Općine Tuzla, kao i skole iz Živinica, Kalesije i Doboj Istoka.

Na takmičenju je nastupilo oko 480 učenika u disciplinama 60m, 300m, 600m, skoku u dalj, bacanju kugle i skoku u vis.

"Veliko zadovoljstvo mi je vidjeti ovako veliki broj djece, koja su zainteresovano za sport, za ovo takmičenje. Zahvaljujemo se nastavnicima koji su imali i našli razumijevanje za ovu ligu, koja se pokazala više nego uspješnom. Ovo je tek prva godina da atletski savez učestvuje u ovoj ligi, a nadamo se narednih godina da će takmičenje biti  još bolje i još masovnije.", istakao je šef stručnog štaba AK „Sloboda-Tehnograd“ Vinko Galušić.

Dvoje prvoplasiranih nastupiće na završnici Nestle lige u Zenici, 28. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.