Slijedeće subote „Trčimo u planine“

Slijedeće subote „Trčimo u planine“

M. Skaka
Teme:

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša NVO „Marathon“ Sarajevo, prvi put u BiH,  organizuje međunarodnu brdsku  trku dugu 10 km na planini Igman.

Slogan za 2009 godinu UN agencije za zaštitu okoliša je „Your planet needs YOU“ i to je ujedno i slogan trke „Trčimo u planine“. Na ovaj način NVO „Marathon“ želi skrenuti pažnju na neophodnost kvalitetnije zaštite okoliša u BiH i ujedno istaći rijedak prirodni potencijal i ljepote koje su nam na raspolaganju i koje moramo zaštiti.
 
Na trci se očekuje prisustvo od 150 do 200 trkača iz nekoliko evropskih zemalja kao i iz regiona te naravno iz BiH. Učešće je besplatno, nagradni fond iznosi 1100 KM (200 KM, 150 KM, 100 KM, 50 KM i 50 KM za prvih 5 takmičara u muškoj i u ženskoj konkurenciji).
 
Prvih 150 takmičara koji završe utrku će dobiti medalju i specijalnu sportsku majicu, a nakon trke slijedi besplatan „Pasta party“ u hostelu Feri.

Više informacija o trci možete vidjeti na www.sarajevomarathon.ba i izvršiti brzi proces registracije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.