Stanivuković: Želja mi je Olimpijada

Bh. atletičarka otvorila dušu

Stanivuković: Želja mi je Olimpijada

D. Vejo

Mlada bh. atletičarka Nikolija Stanivuković bilježi sjajne rezultate u dresu nacionalnog tima.

Ova 19-godišnja Banjalučanka, prošle godine je u julu mjesecu uspjela da stigne do srebra u sedmoboju na Balkanijadi koja je organizovana u Turskoj. 

I pored mnogobrojnih finansijskih problema koji pogađaju domaći sport, Stanivukovićeva uspjeva da odoli te da svojoj zemlji donese što više odličja. Nada se boljim danima kako u sportu, tako i na privatnom planu.

"Stanje u bh. atletici nije baš sjajno, ali smatram da ide na bolje. Bitna je oprema, jer smo mi jedna reprezentacija koja nema u čemu da se takmiči, nemamo dresove reprezentacije. Sedmoboj je dosta zahtjevno i teško takmičenje. Omiljena disciplina mi je skok u vis, a najteža trčanje na 800 metara. Voljela bih sebe da vidim na Olimpijskim igrama, to mi je san", rekla je bh. atletičarka, Nikolija Stanivuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi