Start na Zetri za 400 trkača iz 25 zemalja

Polumaraton u Sarajevu

Start na Zetri za 400 trkača iz 25 zemalja

M. Skaka

U nedjelju, 19. septembra 2010, u organizaciji udruženja "Marathon" Sarajevo održat će se 4. Intesa Sanpaolo Olimpija Polumaraton Sarajevo 2010, najveći događaj međunarodnog karaktera u Sarajevu u 2010. godini.

Ovom prilikom Sarajevo će posjetiti nekoliko stotina gostiju, a u samoj trci učestvovat će rekordan broj od preko 400 trkača iz više od 25 zemalja.

Nagradni fond za pet najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji je 2200€, gdje najbrže očekuje nagrada od po 400 eura.

Start trke je u 9 sati ispred dvorane "Zetra", a trkači će proći 21,1 km dugom rutom od Zetre, Alipašinom ulicom do Skenderije, Obalom Kulina bana do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titova, preko ulice Vrbanja do kraja Vilsonovog šetališta.

Takmičari će istu rutu proći u povratku do cilja, koji je također ispred "Zetre".

Za potrebe održavanja ovog najmasovnijeg sportskog događaja u glavnom gradu naše zemlje u vrijeme održavanja trke saobraćaj će biti potpuno obustavljen (9h – 11h) na glavnim saobraćajnicama. 

Cilj ovog događaja, kojim će se obilježiti i Svjetski dan automobila, jeste razvijanje ekološke svijesti, te spoj sporta i turizma u svrhu unaprjeđenja imidža grada Sarajeva i zemlje sa pozitivnim utjecajem i na ekonomiju.

Pored ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija. Ostvarena zarada će biti uručena Centru za kreativno odrastanje, jer obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.