Strožije norme atletičarima za plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi
Amel Tuka i Abedin Mujezinović uzdanice bh. atletike na 400 i 800 metara

Najbolji bh. atletičari moraju popraviti svoje rezultate

Strožije norme atletičarima za plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi

D. Kurbegović

Svjetska atletska federacija objavila je norme za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Dohi 2019. godine u periodu od 26. septembra do 6.oktobra.

Norme su strožije u odnosu na prethodno svjetsko prvenstvo, koje je održano prošle godine u Londonu.

Najboljim bh. atletičarima Amelu Tuki i Abedinu Mujezinoviću za učešće će trebati rezultat 1:45,80 , dok je norma za prošlo prvenstvo bila 1:45,90 za disciplinu 800 metara. Ako bh. rekorder Mesud Pezer, Hamza Alić i Kemal Mešić žele na najjače svjetsko takmičenje u bacanju kugle moraju imati hitac od 20,70 m, što je za 20 centimetara više u odnosu na London.

Zvanični rezultati i norme moraju biti ostvareni u periodu od 7. septembra 2018. godine do 6. oktobra naredne godine. Rekorder BiH u bacanju koplja, Dejan Mileusnić za učešće u Dohi mora ostvariti rezultat u bacanju koplja od 83 metra. Norma skoka u vis je 2,30 m, dok je norma za disciplinu 400 metara, 45,30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.