Suspendovan svjetski prvak na 100 metara!

Kršio pravila u borbi protiv Dopinga

Suspendovan svjetski prvak na 100 metara!

A. Čaušević

Svjetski prvak na 100 metara, Christian Coleman (24) privremeno je suspendovan jer je kršio pravila u borbi protiv dopinga. 

Jedinica za integritet atletike (AIU) je Colemana kaznilia jer je propustio tri testiranja u posljednjih 12 mjeseci što može dovesti do jednogodišnje ili dvogodišnje suspenzije.

"AIU potvrđuje privremenu suspenziju Christiana Colemana zbog kršenja antidopinških pravila," objavio je AIU.

Coleman je je propustio testove u januaru, aprilu i decembru prošle godine te je sada njegov nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju doveden u pitanje.

Interesantno, Amerikanac je i pred Svjetsko prvenstvo u Dohi propustio tri testa, ali je uspio dokazati da to nije uradio u unutar perioda od 12 mjeseci pa je dobio dozvolu nastupa.

Na SP-u u Kataru je osvojio zlato u trci na 100 metara s vremenom 9.76. Osvojio je zlato i u štafeti 4X100 metara. U Londonu 2017. godine je bio srebreni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije