Svjetski rekorder Liu Xiang padom okončao nastup na OI

Moguć i kraj karijere

Svjetski rekorder Liu Xiang padom okončao nastup na OI

A. Haznadarević

Svjetski rekorder u disciplini 110 metara sa preponama, Kinez Liu Xiang, neslavno je završio takmičenje na Olimpijskim igrama jer je u kvalifikacionoj utrci pao nakon što je oborio prvu preponu.

Dvadesetdevetogodišnji Liu je nakon pada ostao ležati skoro dva minuta, a zatim je skačući na jednoj nozi došao do ljekarske ekipe, koja ga je na kolicima izvukla sa borilišta.

Prema prvim informacijama, Liu je zaradio povredu Ahilove tetive, koja bi ga mogla koštati i krajem karijere, s obzirom da nije prvi put da mu se javlja ovaj problem.

Olimpijski šampion iz Atini tako ponovo nije uspio da se domogne još jedne olimpijske medalje baš kao ni u Pekingu prije četiri godine kada je zbog povrede Ahilove tetive bio primoran da odustane od takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije