Teletović gostovao na prvenstvu Specijalne Olimpijade

Tuzla

Teletović gostovao na prvenstvu Specijalne Olimpijade

M. Skaka

Klub specijlanih sportova "Tuzla" istinski se potrudio da Tuzla, tuzlanski kanton pokaže se kao izvrsni organizatori, sjajni domaćini koji su ugostili 20 BH klubova iz 13 BH gradova, 205 takmičara, 50 trenera, 60 volontera, 60 atletskih sudija.

Olimpijska zakletva je u jednom trenutku ušla na stadion koja je prošla kroz ruke predtavnika svih prisutnih klubova, i svi su zajedno dotrčali do velikana evropske košarke Mirze Teletovića i predsjednika organizacionog odbora Zlatka Berbića, koji su sa Sašom Šunjkom i Irmelom Peranović olimpijsku zakletvu donijeli do cilja.

Radosni i svima nama posebno drag Saša Šunjka je sav sretan što je olimpijsku zakletvu nosio sa Mirzom, je i pročitao, o ona glasi "dozvoli da te pobijedim, a ako ne mogu, dozvoli da budem hrabar u tom nastojanju".

Ni Mirza Teletović nije krio sreću i zadovoljstvo što je bio prisutan na ovoj manifestaciji, zahvalio se organizatorima na vrhunskoj organizaciji.

Takmičarima, gostima, pokroviteljima, sponzorima, donatorima se po najviše svidjela bakljada i vatromet, koji su uz pjesmu Hajmo Bosno i izvrsnu voditeljicu prvenstva Kristinu Gligorević podigli na najviše mogući nivo.

Najbolji klubovi sa najviše osvojenih medalja su: Mjedenica - Sarajevo, Klub specijlanih sportova "Tuzla", "Majke hendikepirane djece" - Tuzla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.