Tinejdžer iz Etiopije "nije normalan": U trci na 5.000 metara zadao lekciju mnogima

Čudesna trka

Tinejdžer iz Etiopije "nije normalan": U trci na 5.000 metara zadao lekciju mnogima

E. Škorić

Selemon Barega je nastupom u Briselu napravio nevjerovatan rezultat, pošto je sa 18 godina ostvario četvrto najbolje vrijeme svih vremena u trci na 5.000 metara.

Barega je u Briselu na Dijamantskoj ligi istrčao 5.000 metara u vremenui 12.43.02, što ga je smjestilo na četvrto najbolje mjesto u historiji ove discipline.

Etiopijski atletičar je srušio i svjetski rekord za takmičare do 20 godina, a inače od 2005. godine niko nije uspio da nadmaši ovo vrijeme na nekoj trci na 5.000 metara.

S obzirom da ima samo 18 godina, za pretpostaviti je da ovog momka čeka bogata karijera i ko zna kakvi još sve rekordi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi