Šok u svijetu sporta: U 32. godini preminula Tori Bowie!

Olimpijska šampionka pronađena mrtva

Šok u svijetu sporta: U 32. godini preminula Tori Bowie!

Midhat Šljivak

Novi šok u svijetu sporta. Američka atletičarka Tori Bowie preminula je u 32. godini života. Njeno beživotno tijelo pronađeno je jučer, a uzrok smrti fenomenalne sportistkinje nije poznat.

Jedna od najboljih američkih atletičarki Tori Bowie (32) pronađena je mrtva na Floridi. Ova informacija šokirala je svijet sporta, posebno atletike.

Bowie, koja je mnogima bila omiljena sprinterica, pronađena je bez znakova života i njeni predstavnici su potvrdili smrt. Uzrok smrti nije poznat.

"Šokirani smo što moramo objaviti tužnu vijest da je Tori Bowie preminula. Izgubili smo klijenta, dragu prijateljicu, kćerku i sestru", stoji u saopštenju Icon Managmenta i dodaje se:

"Tori je bila šampionka - svetionik koji je sijao jako. Slomljeni smo i upućujemo molitve porodici i prijateljima.

Oglasi

Tori Bowie se takmičila u skoku u dalj, te sprinterskim disciplinama na 100 i 200 metara.

Ona je bila dio štafete Sjedinjenih Američkih Država koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru 2016. godine osvojio zlatnu medalju, a upravo na tim igrama je uzela još dvije medalje. U trci na 100 metara uzela je srebro, a na 200 bronzu.

Nesretna atletičarka je bila prvakinja svijeta u Londonu 2017. godine, ponovo je uzela zlato i sa štafetom a 2015. godine u Pekingu je uzela srebro.

Svijet sporta izgubio je još jednu istinsku veličinu. Njeni prijatelji i kolege se od nje opraštaju na društvenim mrežama.

U narednim danima vjerovatno će se znati i razlog preranog odlaska ove fenomenalne atletičarke koja je mnogima bila omiljena zbog svog skromnog ponašanja.

Oglasi

Najnovije vijesti