Toyota – pokrovitelj sportista i prijatelj okoliša

Produžen je ugovor o pokroviteljstvu atletskog SP

Toyota – pokrovitelj sportista i prijatelj okoliša

M. Skaka
Teme:

Toyota Motor Corporation produžila je ugovor o pokroviteljstvu Svjetskog atletskog prvenstva, koje se u organizaciji Međunarodnog udruženja atletskih federacija (iaaf) održava svake dvije godine.

Toyota će, tako, biti ponosni pokrovitelj narednog prvenstva u Moskvi u augustu 2013. godine, te službeni partner u Pekingu 2015 i u Londonu 2017. godine.

Međunarodno udruženje atletskih federacija (IAAF) promovira snažnu „zelenu“ agendu, koju Toyota svesrdno podržava i stoga će atletičarima i osoblju prvenstva staviti na raspolaganje oko 200 hibridnih vozila, predvodeći najbolje svjetske trkače na duge staze sa Safety Car. 

Toyota Safety Car je predvodio i učesnike polumaratona koji je protekle nedelje, 16. septembra, održan u Sarajevu. Za kompaniju koja je osvojila titulu "Zeleni proizvođač 2011", koja se dodjeljuje kao priznanje kompaniji koja prilikom proizvodnje jasno pokazuju neuporedive performanse u zaštiti okoliša, prirodni odabir je bio Toyota Prius.
Prius je vodeći svjetski hibridni model, najčišći porodični automobil na tržištu i prijatelj okoliša.

Toyota je kao pionir hibridne tehnologije 1997. godine na tržište predstavila prvo na svijetu potpuno hibridno vozilo na benzin i struju - Prius, koji je razvijen s ciljem udvostručenja efikasnosti goriva za smanjenje emisije CO2 i efikasnu borbu protiv globalnog zatopljenja. Do sada, Toyotinom Priusu povjerenje je ukazalo više od 2,2 miliona vozača, čime su pomogli smanjenju štetnih emisija CO2 u atmosferu za otprilike 9 miliona tona.

Još od otvaranja prvih evropskih proizvodnih pogona 1992. godine, Toyota održava čvrst fokus na lidersku poziciju u očuvanju okoliša. Tada je postavljen Toyotin sistem upravljanja okolišem, te se u svakom od pet evropskih proizvodnih pogona primjenjuju načela proizvodnje “green, clean and lean” ("zelena, čista i mršava ").

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti