Trener Asafe Powella: Ja sam žrtva, nisam znao za doping

Trener Asafe Powella: Ja sam žrtva, nisam znao za doping

Midhat Šljivak

Jedan u nizu doping skandala koji su potresli atletski svijet je i slučaj jamajčanskog sprintera Asafe Powella, koji je bio pozitivan na doping testu.

Powell je za doping okrivio svog trenera, Kanađanina Chirsa Xuereba, koji je međutim odgovorio na ove optužbe, te je istakao kako nije kriv.

"Vrijeme je da atletičari preuzmu odgovornost za svoje doping testove umjesto da traže žrtveno jagnje. Veoma sam razočaran što su atletičari odlučili da okrive mene za svoj prekršaj. Nisam odobrio nijedni zabranjenu ili ilegalanu supstancu Asafi Powelli niti Sherone Simpson. Preporučio sam im samo vitamine, koji su svugdje dozvoljeni. Oni su ostalo uzimali bez mog znanja", rekao je Xuereb.

Powella sada očekuje dugogodišnja suspenzija iz kraljice sportova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.