Tuka dočekan ovacijama na sarajevskom aerodromu

Brojne Sarajlije dočekale osvajača bronzane medalje

Tuka dočekan ovacijama na sarajevskom aerodromu

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka se večeras vratio u Bosnu i Hercegovinu nakon zapaženog nastupa na atletskom Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Na sarajevskom aerodromu ga je dočekao veliki broj Sarajlija, koji su Tuku dočekali aplauzom i ovacijama "Bronza, bronza".

Vidno oduševljeni Tuka je s osmijehom na licu pozdravio sve prisutne, a posebno se zahvalio svojoj porodici kojoj duguje najveće zasluge za svoj veliki uspjeh.

Osvajač bronzane medalje iz Pekinga će večeras biti dočekan i u Zenici, a svečani program počinje u 20:30 sati.

Podsjećamo, Amel Tuka je u Pekingu ostvario historijski uspjeh za bh. sport osvojivši prvu medalju za BiH u historiji atletskih svjetskih prvenstava. U utrci na 800 metara, Tuka je bio treći s vremenom 1:45:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.