Tuka je bio podcijenjen prije prvenstva
Foto:EPA

Trener Amosa rekao da im Amel Tuka nije prijetnja u finalu

Tuka je bio podcijenjen prije prvenstva

S. Bošković

Trener Nijela Amosa, Jean Verster prije početka Svjetskog prvenstva u atletici podcjenjivao je odlične rezultate Amela Tuka ove sezone.

Trener Nijela "Zora" Amosa uvjeren je da naš Amel Tuka nije prijetnja njegovom atletičaru borbi za zlato u finalu Svjetsko prvensta u atletici na 800 metara.

Amosu je Tuka postao trn u oku kad ga je "otresao" na mitingu Dijamantske lige u Monacu i to sa najboljim vremenom sezone.

Naš najbolji atletičar je i nastavio da popravlja formu, koja je rezultirala najboljim vremenom polufinala Svjetskog prvenstva. 

Verster je rekao je da njegova nacija ne bi trebala brinuti o tome da li će se Amos popeti na postolje. Rekao je da je pritisak na našeg atletičara veliki, te da bi se iznenadio ako bi Tuka bio veliki faktor na prvenstvu.

"Tuka je trčao samo jednu trku brilijantno. Jedna lasta ne čini proljeće. Tuka je trčao 1.46 prošle sezone, a ove sezone napravio je proboj samo do 1:42," rekao je Verster u razgovoru s medijima.

"On će biti tu, ali on nije velika pretnja za Amosa".

Podsjetimo da je Amel Tuka sa vremnom 1:44:84 izborio finale Svjetsko prvenstva koje se održava u Pekingu, a Amos je trčao 1:47:96, te se nije uspio ni kvalificirati u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.