Tuka pred utrku u Rimu: Još uvijek nisam u pravoj formi, ali sam strpljiv

Sutra utrka na 800 metara

Tuka pred utrku u Rimu: Još uvijek nisam u pravoj formi, ali sam strpljiv

Endin Čaušević

Bosanskohercegovčki atletičar Amel Tuka vraća se na stazu i to na mitingu Dijamantske lige u Rimu.

Za Tuku će ovo biti prvi nastup na otvorenom u ovoj sezoni, a bh. atletičar je poručio da je veoma uzbuđen i da jedva čeka utrku na 800 metara.

"Nakon uspješnog zimskog dijela, gdje sam postavio novi bh. rekord na 400 metara i rekord Balkana na 800 metara, došlo je vrijeme da se trči na otvorenom. U Rimu me očekuje utrka na 800 metara. Moram priznati da sam veoma uzbuđen i da jedva čekam trku, pogotovo što će biti žestoka konkurencija. Ne razmišljam puno o nastavku sezone, radim ono što trener traži od mene i to je moj najbitniji zadatak te se polako uvodim u trke. Treba mi za početak nekoliko trka da uđem u pravu formu, ali veoma sam strpljiv. Moj najveći cilj je dobar plasman na Evropskom prvenstvu u Berlinu, a sve do tada ćemo raditi na tome da uđemo u najbolju formu", rekao je Tuka, te dodao:

"Veoma sam zadovoljan svojim trenutnim stanjem i vidjet ćemo kako će to izgledati na prvoj trci u Rimu. Bio bih zadovoljan rezultatom od 1:45 i to bi bilo dobro za otvaranje sezone. Zavisi i kako će se konkurencija upustiti u trku. Nadam se brzoj trci, jer su mnogi konkurenti već u dobroj formi, tako da će i mene to povući. Volim da se takmičim s najboljim i samo tako mogu izvući najbolje od sebe. Poslije Rima očekuje me nastup na mitingu u mojoj Zenici i tu su uvijek posebni osjećaji. Raduje me što se sve uklopilo tako da ću trčati pred svojom publikom".

Tuku možete gledati sutra nakon 20 sati kada će biti na programu utrka na 800 metara mitinga Dijamantske lige u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi