Tuka: Svoju BiH sam predstavio u najljepšem svjetlu

Bh. atletičar nakon dvije pobjede u Minsku

Tuka: Svoju BiH sam predstavio u najljepšem svjetlu

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka imao je razloga za slavlje sinoć u Bjelorusiji.

Dan nije najbolje počeo po Tuku, odmah ujutro morao je ići na doping kontrolu, ali na njegovo raspoloženje se to nije negativno odrazilo, štaviše kao da ga je dodatno motivisalo.

Tuka je na kraju najprije slavio u trci na 800 metara, da bi potom učestvovao i u mješovitoj muško-ženskoj štafeti na 1600 metara i odveo je također do pobjede.

Poslije dvije pobjede Tuka je, naravno, presretan.

"Dvije pobjede u Minsku... Ponosan sam što sam opravdao poziv reprezentacije Evrope i donio maksimalne bodove u ukupnoj pobjedi nad USA, a posebno sam ponosan što sam svoju, jednu jedinu, BiH predstavio u najljepšem svjetlu", izjavio je Tuka, pa dodao:

"Čestitam svim kolegama iz reprezentacije Evrope, zaista smo bili pravi tim i zasluženo slavili. Hvala svima na divnim čestitkama i podrukama podrške za naredne izazove. Zaista me činite sretnim i ponosnim", poručio je bosanskohercegovački atletičar.

Tuka će inače nastupiti i na takmičenju najboljih svjetskih atletičara u katarskoj Dohi od 27. septembra do 6. oktobra.

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Svaka cast Tuka,ponos BiH,ali koliko god ti nas prikazao u dobrom svjetlu oni drugi nas osramote..
3 0
Balans
Ti si trenutjno edino svjtlo za BIH prijatelju, hvala ti!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi