Tuzla domaćin drugog noćnog polumaratona

Prijave u toku

Tuzla domaćin drugog noćnog polumaratona

O. Lekić

Trčanje u BiH je sve popularniji sport. Jedan od gradova u kome ovaj opći svjetski trend sve
više ima tendenciju rasta je Tuzla, grad koji će ove godine biti domaćin 2. noćnog polumaratona.

Riječ je o jedinstvenom sportskom događaju kako na prostoru Bosne i Hercegovine tako i šire regije čiji organizator je Udruženje Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla.

Prijave za 2. tuzlanski noćni polumaraton su otvorene prije mjeseca dana, a isti će biti održan
21.jula/srpnja 2018. godine s početkom u 21.00 sat sa startom i ciljem na Panonskim jezerima.

U samom startu zabilježen je veliki broj prijava kako iz naše tako i susjednih zemalja. Uzimajući u obzir izuzetno dobre reakcije koje je polučila prošlogodišnja organizacija, očekivanja su da ovogodišnji bude još bolji i masovniji te da postigne svoj prvi i osnovni cilj, a to je da broj ljubitelja trčanja na polumaratonu bude veći nego lani.

Učesnike polumaratona trka će od Panonskih jezera kojima su prošle godine bili oduševljeni svi gosti, provesti prema zapadnom dijelu grada, potom kroz sam centar, najljepšom alejom koja krasi istočnu stranu grada i nazad do Panonskih jezera.

Treba napomenuti da će u okviru ovog sportskog događaja biti organizirana i Fun Run trka na 5 km a učesnici obiju trka će imati svoj broj i čip sistem mjerenja vremena. Uz navedeno, startni paket sadrži i majicu s logom trke kao i poklone sponzora i prijatelja trke.

Kotizacija za polumaraton do 30 juna/lipnja 2018. iznosi 20 KM ili 10 EUR, do 15 jula/srpnja 2018. – 40 KM ili 20 EUR dok je na dane 20. i 21. jula/srpnja – 50 KM ili 25 EUR. Visina kotizacije za trku na 5 km je 10 KM ili 5 EUR.

Prijave za polumaraton i Fun Run trku mogu se izvršiti na stranici www.arktuzla.ba.

Udruženje ARK „Rekreativci“ Tuzla je osnovano početkom 2014. godine kao rezultat aktivnosti nekolicine ljubitelja trčanja. Danas broji preko 50 aktivnih članova s tendencijom rasta. Kao
neprofitni klub čiji članovi i Uprava rade isključivo na volonterskom nivou, ima za cilj omasovljenje ovog sporta u Tuzli te da polumaraton koji je bio san prve generacije, osnivača kluba, bude neizostavna trka u godišnjem kalendaru trka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi