Tuzlanke ponovo najbolje

Atletsko prvenstvo za juniorke

Tuzlanke ponovo najbolje

Adnan Beganović

Jubilarnu desetu uzastopnu titulu ekipnih juniorskih prvakinja BiH u atletici osvojile su juniorke AK „Sloboda-Tehnograd“ na Ekipnom prvenstvu BiH koje je jučer održano u Zenici.

U konkurenciji 6 klubova juniorke AK „Sloboda-Tehnograd“ od 13 disciplina koliko se boduje na Ekipnim prvenstvima u čak  osam  disciplina osvojile su prva mjesta i to:

Jasna Horozic u trkama na 100m i 400m, Arnela Šiljegović u trci na 3000m, Dževada Hasanbegović u trci na 3000m stipl,  Lejla Džanić u bacanju koplja, Zehra Kahrimanović u bacanju kugle i diska.

Ukupan broj bodova bio je:
1.    AK „SLOBODA-TEHNOGRAD“ 69
2.    AK „BROTNJO“ 44
3.    AK „GLASINAC“ 44
4.    AK „SARAJEVO“ 42
5.    AK „ZENICA“ 34
6.    AK „BOSNA“ 16

Ekipno prvenstvo BiH za 2010 godinu osvojile su: Lejla Ibrahimović, Melika Kasumović, Zehra Kahrimanović, Dževada Hasanbegović, Jasna Horozić, Melisa Hasanbašić, Elma Ćivić, Arnela Šiljegović i Lejla Džanić.

Osvojenom titulom ekipnih prvakinja za 2009. Godinu juniorke AK „Sloboda-Tehnograd“ stekle su pravo učešća na Kupu evropskih šampiona za juniorke koje će se naredne godine održati u Holandiji.

U muškoj konkurenciji titulu ekipnih prvaka BiH za 2010. godinu odbranili su juniori AK „Zenica“ iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.