U nedjelju Vivicitta u Sarajevu

U nedjelju Vivicitta u Sarajevu

Sportski savez Kantona Sarajevo u nedjelju, 15. aprila,  organizira 18. put međunarodnu uličnu atletsku utrku pod nazivom "Vivicitta 2012". 

Generalni organizator utrke, koja se u Sarajevu održava od ratne 1995. godine, je talijanska organizacija Sport za sve (Unione Itallana Sport per tuttl - UISP). 

 

Pored našeg glavnog grada, ova sportska manifestacija održava se širom svijeta u još 90 gradova. U Sarajevu se očekuje nastup oko 2.000 učesnika, aktivnih atletičara, učenika osnovnih i srednjih škola, omladine, građana i pripadnika međunarodnih organizacija. 

 

Start i cilj kružne utrke bit će kod BBI centra, a dionica vodi ulicama Musala, zatim Obalom do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titovom do cilja. 

 

Učesnici službene utrke će trčati tri kruga - 12 km, a ostali jedan krug - četiri km. 

 

Svečano otvaranje utrke na programu je u 10.15 sati, dok je start utrke u 10.30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.