U petak nastupa četvero bh. predstavnika

Dvoranski EP

U petak nastupa četvero bh. predstavnika

Edmir Škorić

U pariskoj dvorani "Bercy" od 4. do 6. marta bit će održano 31. evropsko dvoransko prvenstvo u atletici.

U konkurencji više od 700 atletičara i atletičarki iz 50 zemalja Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Hamza Alić (kugla), Ilija Cvijetić (60 m), Adnan Malkić (60 m prepone) te Gorana Cvijetić (60 m prepone) i Jasna Horozić (400 m).

Pod vodstvom selektora ženske reprezentacije Kade Delić-Selimović i  trenera Mehmeda Skendera, bh. atletičari i atletičarke pripremaju se u Parizu od 27. februara,  zahvaljujući nedavno potpisanom ugovoru o saradnji između Francuske atletske federacije i Atletskog saveza BiH.

Po riječima generalnog sekretara Atletskog savjeta BiH Milana Pedala, najviše izgleda za dobar plasman ima naš najbolji atletičar Hamza Alić, dok se od ostalih očekuje da postave svoje lične, odnosno državne rekorde.

U petak, prvog dana takmičenja u prijepodnevnom programu u kvalifikacijama će učerstvovati četvero bh. predstavnika - Hamza Alić, Adnan Malkić, Gorana Cvijetić i Jasna Horozić, dok Ilija Cijetić nastupa u subotu.

Ceremonija svečanog otvaranja obavit će se u petak u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.