U Rimu duel Bolta i Powella

U Rimu duel Bolta i Powella

Edmir Škorić

Na mitingu Dijamantne lige u Rimu 31. maja će veliki dvoboj imati svjetski rekorder Usain Bolt i njegov sunarodnjak Asafa Powell.

Bolt je prije mjesec dana najavio svoj nastup u Rimu na miningu Golden Gala, a sada je dolazak potvrdio i njegov prethodnik, Asafa Powell.

Njih dvojica će trčati na 100 metara, što će im biti drugi put ove godine. Powell 20. maja trči u Šangaju, a Bolt 25. u Ostravi.

Bolt je u New Yorku 31. maja 2008. godine srušio Powellov rekord na 100 metara, kada je istrčao 9.72. Trenutni Boltov rekod na "stotku" je 9.58, kojeg je istrčao u Berlinu prije tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.