Učestvuje 120 atletičara

Međunarodni atletski miting na Koševu

Učestvuje 120 atletičara

Atletski savez Bosne i Hercegovine 3. oktobra  na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" deseti put organizira međunarodni juniorski atletski miting prijateljstva - Sarajevo 2009.

Na mitingu će učestvovati 120  mladih atletičara i atletičarki iz Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije,  Mađarske, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Prema prijavljenim rezultatima pojedinih učesnika  ovo takmičenje, koje se nalazi u kalendaru Evropske atletske federacije (EAA), po  kvalitetu i brojnosti još jednom će opravdati epitet najjačeg na Balkanu i jednog od tri najbolja u Evropi. Najavljeno je da će na mitingu učestvovati čak pet osvajača medalja sa zadnjeg Evropskog juniorskog prvenstva u Novom Sadu.

Od 16 naših takmičara, koje su odredili selektori Kada Delić-Selimović i Nebojša Matijević, najviše se očekuje od juniora Amela Tuke (800 m) i Saida Huseinbašića (100 m), a kod juniorki od  Jasne Horozić (400 m), Mladene Perušić (vis) i Tanje Marković (dalj).

Takmičenja će biti održana u 17 disciplina.

Svečano otvaranje na programu je u 15.00. sati. Miting se završava u 17.30  utrkom mješovitih štafeta 4X100 m, što je specifičnost ovog takmičenja.

Pobjednicima u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji  bit će dodijeljene  medalje i pehari, a osigurane su i novčane nagrade za najuspješnije.

Tehnički organizatori takmičenja su  AK Sarajevo i AK Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.