Usain Bolt počeo trenirati

Nakon saobraćajne nesreće

Usain Bolt počeo trenirati

Osam dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio lakše povrede, svjetski rekorder i olimpijski šampion na 100, 200 i 4x100 metara Jamajčanin Usain Bolt u četvrtak je prvi put trenirao.

"Bolt je trenirao tek toliko da vidimo kako će organizam reagovati. I dalje osjeća blago probadanje u predjelu lijevog stopala, ali ništa nije ozbiljno", rekao je Boltov trener Glen Mils.

Bolt je doživio saobraćajnu nesreću u blizini Kingstona, kada je izgubio kontrolu nad automobilom koji je proklizao na vlažnoj cesti i sletio sa puta.

Po riječima njegovog trenera, neizvjesno je učešće Bolta u egzibicionoj uličnoj utrci na 150 metara koja bi trebalo da bude održana 17. maja.

"Održaćemo do tada još nekoliko treninga, kako bismo utvrdili da li je Usain spreman za utrku", precizirao je Mils.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.